Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Ко је Исус Христ?

Полазна тачка, шта да радим?

77_jezis_kristus.jpg

Ко је Исус Христ?

Додата: 30.08.2010
Прегледи: 166757x
Теме: Полазна тачка, шта да радим?
PrintTisk

Центар цела Библија је живот и смрт од највећих људи у историји света, Исуса Христа. Од свог рођења у нову еру се рачуна, иако је рођен у штали, и утицао на историју света, иако је била слаба и скромна. Говорио о његовом доласку преко 300 пророчанства из Старог завета и све сасвим тачно, од самог његовог рођења, живот после смрти тачна предвиђања. Исус Христос је рекао много пута да је Син Божији и да је показао за живот, смрт и васкрсење. Он је дошао да спасе свет.

Јован 12,44-50 - Исус повика: "Ко верује у мене верује не у мене него у Оног који ме је послао. Ко види мене види онога који ме посла сам, светло., Ја сам дошао на свет, да онај ко верује у мене, не остане у тами Ако било ко чује моје речи и чини их., ја сам га судија ја нисам дошао да судим свету, него да спасе свет Ко ме одбацује и не прихвата моје речи, моје. који би Судија га Последњег дана ће судити реч коју сам говорио.. ја нисам говорио о себи: Отац који ме посла, он ми је дао заповест, оно што ја кажем и шта да говорим. И знам да је заповест његова Као што је вечни живот говорим, дакле. Ја говорим као мој отац рекао. "

Оно што ми очекујемо од Бога, ако је дошао као човек?

Долазе на свет на другачији начин од других људи - Христос постао човек, али није имао људског оца.

Исаија 7,14 - јер је сам Господ ће вам дати знак: Ево, Девица ће зачети и родити сина и даје му име Емануел, Бог је са нама.

Матеј 1,18-23 - Ово је начин како рођења Исуса Месија дошао о: његова мајка Марија је обећала да ће бити удата за Јосифа, али пре него што су заједно дошли, она је утврђено да се трудна по Духу Светом. Будући да Јозеф је њен муж био праведан човек и није хтео да јој излаже јавности срамота, он је имао у виду да се разведе од своје тихо. Али, након што је сматрао ово, анђео Господњи јави му у сан и рекао: "Јосиф син Давидов, не бој се узети Марију куће, као своју жену, јер оно што је у њој зачето је од Духа Светога . Она ће дати родила сина, а ви сте му дати име Исус, јер ће спасити народ свој од греха. " Све се то догодило да се испуни што је Господ рекао преко пророка: "Девица ће зачети и родити сина, и они ће га зову Имануел" (што значи "Бог с нама").

Одлазак да живи без греха.

Он је учинио грех, свој живот савршено поклопио са оним што је учио људе.

Јован 8,46 - Који од вас осуђеника ме грех? А кад кажем истину, зашто ми веровати?

1 Петрова 2,22 - "Никада починио грех, а уста су нема преваре."

Чак и његови непријатељи су се да то кажем, без кривице и греха, и то је убедљив доказ о божанствености Христа.

Обележи 14.55 - Високи свећеници целе савета тражио сведочанство против Исуса да га погубе, али нису пронашли ништа.

Јован 18.38 - "Шта је истина?" , Рекао је Пилату. Након тога, поново изиђе на Јевреје. "Мислим да је он невин," рекао им је.

Прикажи натприродне моћи.

Христос је увек помогао другима и користи које треба урадити невероватне креативне енергије. О Његова моћна дела говоре својим ученицима, али чак и своје непријатеље.

Лука 7,22 - Тако је одговорио на гласнике, "Врати се и извештај о Јовану шта сте видели и чули: слепи добијају поглед, хроми ходе, они који имају лепроси1 се чисте, глуви чују, мртви устају, а добра вест је проглашен за сиромашне.

Јован 14,6-11 - "Ја сам Пут, Истина и Живот," Исус одговори. "Нико не долази к Оцу осим кроз мене Ако ме знао., Требало би да знате и Оца мојега Од сада. Знате, и видели сте га!"

"Господине", рекао је Филип, "само кад вам покаже нам Оца." Стипе ", рекао је Исус," толико дуго са тобом и знам да ме чујеш? Ко је видео мене, видео је и Оца. Како можете рећи Покажи нам Оца? Зар не верујете да сам ја у Оцу и Отац у мени? Речи да вам кажем, не кажем ја. То је Отац који пребива у мени, он је те ствари. Верујте ми, ја сам у Оцу и Отац у мени, само због дела верујте ми.

Изрекне највећу истину да ће свет чути.

Исус је био у стању да људима решења великих људских проблема и да задовољи најдубље чежње. Он је дао инструкције да се одржи и побољша односе међу људима: љубав, праштање, помирење, подршка, несебичност, спремност. Он је дао обећање будућности.

Матеј 5.44 - нећу рећи: Љубите своје непријатеље и молите се за оне који вас прогоне.

4.32 Лука - Људи су били запањени његовим науком, јер је његова реч је у сили.

Јован 7,46 - Стражари онда се вратио у фарисеји и првосвештеници. Питали су: "Како си га не би?" Стражари је одговорио: "То никада није говорио!"

Јован 14,1-3 - Не дозволите да ваше срце буде у невољи. Поверења у Бога, поверење и ми. Од куће Оца мојега има доста простора, а ако то није тако, да сам вам рекао да сам ја тамо ће да вам припремим место за вас? А ако одем и припремим вам место, ја ћу се вратити и узети вас да се са мном да исто тако може бити где сам.

Јован 11,25 - "Ја сам васкрсење и живот" Рече јој Исус. "Ко верује у мене, чак и ако умре, да ли ће живети и ко год живи и. Верује у мене, неће умрети заувек.

Да ли ће највећа и трајан утицај. На свету

Исус Христос је дао пророчанство будућности и говори о догађајима пре доласка два у Матеју 24 глава. Многи од њих су већ попуњена и потврдио Исусове речи. Небо и земља ће проћи, али ријечи моје неће проћи. Исусов утицај на човечанство је као моћан и данас као и када је живео у народу лично.

Јован 6,35 - Исус им одговори: "Ја сам хлеб живота који долази к мени никада неће глади. Онај који верује у мене никад не добију жеђ.

Да ли су власт над смрћу.

Исус Христос није умро, али је умро од љубави за човечанство намјеснички смрти. Умро за сваког човека, јер он нас воли. После три дана у гробу је постао нешто велико - устао из мртвих и даље живи. Христос се докаже све што је у вашем животу.

Јован 15.13 - Нико нема веће љубави него да је човек живот свој положи за своје пријатеље.

Матеј 16, 15-16 - "Ко ти мене имају", рекао је он. "Ти си Христос, Син Бога живога", Симон Петар му одговори.

Матеј 27,50-54 - А кад Исус опет повикаше гласно, он је дао свој дух. У том тренутку завеса у храму растргнати у два од врха до дна. Земља се потресла, стена дели и разбио гробнице отворене. Тела многих светих људи који су умрли су васкрснути у живот. Дошли су из гробова по васкрсењу Исуса, и уђе у свети град и показаше се многима. Када је капетан и они са њим, који су чували видје Исус земљотрес и све што се догодило, они су били престрашени, и узвикнуо "Сигурно је био Син Божји!"

Јан 20,11-16 - Марија, али је остао изван гроба и плакаше. У сузама, она ослањао на гроб и место где је легао Исусово тело, она је видела два анђела седи у бијеле хаљине, са једном главом и један у ноге. "Зашто си ти плакала, дама?" Он је питао. Они су одведени Боже мој, и ја не знам где да га ", рекла је она након тога, он се окрену и угледа Исуса гдје стоји ту (али није знао да је он).." Засто плацес, дама? "Он је питао Исуса:" Кога тражите ", верујући да је вртлар, она је одговорила:" Господине,? ако га је ли ми рећи где сте га ставили, да ли могу да носе.. "" Мери "Рече јој Исус. Она се окрену и рече на хебрејском: "Раббони" (што значи "учитељ").

1 Коринћанима 15, 3-8 - Ја вам је дао главна ствар, и примих: Христос умрије за грехе наше, по Писмима, сахрањен и васкрснуо у трећи дан, по Писму. Он се Петру, затим дванаесторици је затим показао више од пет стотина браће одједном (неки су заспао, али већина њих још увек живи), а затим указао на Џејмс, онда свим апостолима, и последњи од свих показао ми, неблаговремено .

Откривење 1,17-19 - Када сам га видјех, падох к ногама му као мртав. Онда сам ставио на своју десну руку и рекао: "Не брините. Ја сам први и последњи жив сам био мртав, и гле, ја сам жив довека.. Имам кључеве смрти и загробном животу.

Јован 6,40 - За ово је воља Оца мојега, који ме је послао - да свако ко види Сина и верује у њега би требало да има вечни живот. И ја ћу га васкрснути у последњи дан.

5 јан, 1928-1929 - Не чудите се, долази тренутак када сви који су у гробовима чути његов глас ће и изаћи - они који су чинили добро бити васкрснути у живот, али они који су зло ће васкрсење суда.

Ко има власт над смрћу, а тиме и моћ да испуни све обећано. Пробудите нас у вечни живот.


Повезани чланци из категорије - Полазна тачка, шта да радим?

8. Раст Христа, промене у природи - Пут Христу

304_cesta_ke_kristu.jpg Раст Христа - да промени наше природеМислите Христове љубави, лепоти и савршенству његове природе. Мислите Христа у самоодрицање, смирење у Христу, Христос у чистоти и светости, Христос у својој неизрецивог љубави ...
Додата: 07.01.2011
Прегледи: 133930x

Видео - Све о Христу! - Павле Перилица

428_vse_je_o_kristu_paul_washer.jpg Вечерас сам овде да говорим о људима. Или да разговарају о цркви или религији. Јер су све ове ствари имају своје пропусте и недостатке. Сваки од вас треба да буде у ...
Додата: 12.05.2011
Прегледи: 142957x

Исус Христос, Његов живот, смрт и васкрсење

275_jezis_kristus_2.jpg Једино средство помирења за људски грех које је Бог у Исусу Христу. У свом животу савршене послушности Божјој вољи, његове патње, смрти и васкрсења. Они који вером прихвате ово искупљење може ...
Додата: 25.11.2010
Прегледи: 230383x

Једини начин да се небо

295_jedina_cesta_do_nebe.jpg Исус Христос је живео, страдао и умро да би нас откупи. Бог дозвољава свом љубљеном Сину да дође из света славе на овом Вицкед Ворлд греха, напустио славу и част и ...
Додата: 13.12.2010
Прегледи: 146118x

Исус Христос је Бог створио или биће? - Део 2

375_jezis_kristus_2.jpg У досадашњем раду смо писали стихове којима се доказује божанство и стваралачку моћ Исуса Христа. Ови стихови показују да је Исус био пре постанка света и да кроз Њега све постало. ...
Додата: 10.03.2011
Прегледи: 148294x

Sr.AmazingHope.net - Ко је Исус Христ?