Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Ко је Исус Христ?

Полазна тачка, шта да радим?

77_jezis_kristus.jpg

Ко је Исус Христ?

Додата: 30.08.2010
Прегледи: 182047x
Теме: Полазна тачка, шта да радим?
PrintTisk

Центар цела Библија је живот и смрт од највећих људи у историји света, Исуса Христа. Од свог рођења у нову еру се рачуна, иако је рођен у штали, и утицао на историју света, иако је била слаба и скромна. Говорио о његовом доласку преко 300 пророчанства из Старог завета и све сасвим тачно, од самог његовог рођења, живот после смрти тачна предвиђања. Исус Христос је рекао много пута да је Син Божији и да је показао за живот, смрт и васкрсење. Он је дошао да спасе свет.

Јован 12,44-50 - Исус повика: "Ко верује у мене верује не у мене него у Оног који ме је послао. Ко види мене види онога који ме посла сам, светло., Ја сам дошао на свет, да онај ко верује у мене, не остане у тами Ако било ко чује моје речи и чини их., ја сам га судија ја нисам дошао да судим свету, него да спасе свет Ко ме одбацује и не прихвата моје речи, моје. који би Судија га Последњег дана ће судити реч коју сам говорио.. ја нисам говорио о себи: Отац који ме посла, он ми је дао заповест, оно што ја кажем и шта да говорим. И знам да је заповест његова Као што је вечни живот говорим, дакле. Ја говорим као мој отац рекао. "

Оно што ми очекујемо од Бога, ако је дошао као човек?

Долазе на свет на другачији начин од других људи - Христос постао човек, али није имао људског оца.

Исаија 7,14 - јер је сам Господ ће вам дати знак: Ево, Девица ће зачети и родити сина и даје му име Емануел, Бог је са нама.

Матеј 1,18-23 - Ово је начин како рођења Исуса Месија дошао о: његова мајка Марија је обећала да ће бити удата за Јосифа, али пре него што су заједно дошли, она је утврђено да се трудна по Духу Светом. Будући да Јозеф је њен муж био праведан човек и није хтео да јој излаже јавности срамота, он је имао у виду да се разведе од своје тихо. Али, након што је сматрао ово, анђео Господњи јави му у сан и рекао: "Јосиф син Давидов, не бој се узети Марију куће, као своју жену, јер оно што је у њој зачето је од Духа Светога . Она ће дати родила сина, а ви сте му дати име Исус, јер ће спасити народ свој од греха. " Све се то догодило да се испуни што је Господ рекао преко пророка: "Девица ће зачети и родити сина, и они ће га зову Имануел" (што значи "Бог с нама").

Одлазак да живи без греха.

Он је учинио грех, свој живот савршено поклопио са оним што је учио људе.

Јован 8,46 - Који од вас осуђеника ме грех? А кад кажем истину, зашто ми веровати?

1 Петрова 2,22 - "Никада починио грех, а уста су нема преваре."

Чак и његови непријатељи су се да то кажем, без кривице и греха, и то је убедљив доказ о божанствености Христа.

Обележи 14.55 - Високи свећеници целе савета тражио сведочанство против Исуса да га погубе, али нису пронашли ништа.

Јован 18.38 - "Шта је истина?" , Рекао је Пилату. Након тога, поново изиђе на Јевреје. "Мислим да је он невин," рекао им је.

Прикажи натприродне моћи.

Христос је увек помогао другима и користи које треба урадити невероватне креативне енергије. О Његова моћна дела говоре својим ученицима, али чак и своје непријатеље.

Лука 7,22 - Тако је одговорио на гласнике, "Врати се и извештај о Јовану шта сте видели и чули: слепи добијају поглед, хроми ходе, они који имају лепроси1 се чисте, глуви чују, мртви устају, а добра вест је проглашен за сиромашне.

Јован 14,6-11 - "Ја сам Пут, Истина и Живот," Исус одговори. "Нико не долази к Оцу осим кроз мене Ако ме знао., Требало би да знате и Оца мојега Од сада. Знате, и видели сте га!"

"Господине", рекао је Филип, "само кад вам покаже нам Оца." Стипе ", рекао је Исус," толико дуго са тобом и знам да ме чујеш? Ко је видео мене, видео је и Оца. Како можете рећи Покажи нам Оца? Зар не верујете да сам ја у Оцу и Отац у мени? Речи да вам кажем, не кажем ја. То је Отац који пребива у мени, он је те ствари. Верујте ми, ја сам у Оцу и Отац у мени, само због дела верујте ми.

Изрекне највећу истину да ће свет чути.

Исус је био у стању да људима решења великих људских проблема и да задовољи најдубље чежње. Он је дао инструкције да се одржи и побољша односе међу људима: љубав, праштање, помирење, подршка, несебичност, спремност. Он је дао обећање будућности.

Матеј 5.44 - нећу рећи: Љубите своје непријатеље и молите се за оне који вас прогоне.

4.32 Лука - Људи су били запањени његовим науком, јер је његова реч је у сили.

Јован 7,46 - Стражари онда се вратио у фарисеји и првосвештеници. Питали су: "Како си га не би?" Стражари је одговорио: "То никада није говорио!"

Јован 14,1-3 - Не дозволите да ваше срце буде у невољи. Поверења у Бога, поверење и ми. Од куће Оца мојега има доста простора, а ако то није тако, да сам вам рекао да сам ја тамо ће да вам припремим место за вас? А ако одем и припремим вам место, ја ћу се вратити и узети вас да се са мном да исто тако може бити где сам.

Јован 11,25 - "Ја сам васкрсење и живот" Рече јој Исус. "Ко верује у мене, чак и ако умре, да ли ће живети и ко год живи и. Верује у мене, неће умрети заувек.

Да ли ће највећа и трајан утицај. На свету

Исус Христос је дао пророчанство будућности и говори о догађајима пре доласка два у Матеју 24 глава. Многи од њих су већ попуњена и потврдио Исусове речи. Небо и земља ће проћи, али ријечи моје неће проћи. Исусов утицај на човечанство је као моћан и данас као и када је живео у народу лично.

Јован 6,35 - Исус им одговори: "Ја сам хлеб живота који долази к мени никада неће глади. Онај који верује у мене никад не добију жеђ.

Да ли су власт над смрћу.

Исус Христос није умро, али је умро од љубави за човечанство намјеснички смрти. Умро за сваког човека, јер он нас воли. После три дана у гробу је постао нешто велико - устао из мртвих и даље живи. Христос се докаже све што је у вашем животу.

Јован 15.13 - Нико нема веће љубави него да је човек живот свој положи за своје пријатеље.

Матеј 16, 15-16 - "Ко ти мене имају", рекао је он. "Ти си Христос, Син Бога живога", Симон Петар му одговори.

Матеј 27,50-54 - А кад Исус опет повикаше гласно, он је дао свој дух. У том тренутку завеса у храму растргнати у два од врха до дна. Земља се потресла, стена дели и разбио гробнице отворене. Тела многих светих људи који су умрли су васкрснути у живот. Дошли су из гробова по васкрсењу Исуса, и уђе у свети град и показаше се многима. Када је капетан и они са њим, који су чували видје Исус земљотрес и све што се догодило, они су били престрашени, и узвикнуо "Сигурно је био Син Божји!"

Јан 20,11-16 - Марија, али је остао изван гроба и плакаше. У сузама, она ослањао на гроб и место где је легао Исусово тело, она је видела два анђела седи у бијеле хаљине, са једном главом и један у ноге. "Зашто си ти плакала, дама?" Он је питао. Они су одведени Боже мој, и ја не знам где да га ", рекла је она након тога, он се окрену и угледа Исуса гдје стоји ту (али није знао да је он).." Засто плацес, дама? "Он је питао Исуса:" Кога тражите ", верујући да је вртлар, она је одговорила:" Господине,? ако га је ли ми рећи где сте га ставили, да ли могу да носе.. "" Мери "Рече јој Исус. Она се окрену и рече на хебрејском: "Раббони" (што значи "учитељ").

1 Коринћанима 15, 3-8 - Ја вам је дао главна ствар, и примих: Христос умрије за грехе наше, по Писмима, сахрањен и васкрснуо у трећи дан, по Писму. Он се Петру, затим дванаесторици је затим показао више од пет стотина браће одједном (неки су заспао, али већина њих још увек живи), а затим указао на Џејмс, онда свим апостолима, и последњи од свих показао ми, неблаговремено .

Откривење 1,17-19 - Када сам га видјех, падох к ногама му као мртав. Онда сам ставио на своју десну руку и рекао: "Не брините. Ја сам први и последњи жив сам био мртав, и гле, ја сам жив довека.. Имам кључеве смрти и загробном животу.

Јован 6,40 - За ово је воља Оца мојега, који ме је послао - да свако ко види Сина и верује у њега би требало да има вечни живот. И ја ћу га васкрснути у последњи дан.

5 јан, 1928-1929 - Не чудите се, долази тренутак када сви који су у гробовима чути његов глас ће и изаћи - они који су чинили добро бити васкрснути у живот, али они који су зло ће васкрсење суда.

Ко има власт над смрћу, а тиме и моћ да испуни све обећано. Пробудите нас у вечни живот.


Повезани чланци из категорије - Полазна тачка, шта да радим?

Разлози за други долазак Христа на свет

247_duvody_prichodu_jezise_krista.jpg Исус Христос умро за наше грехе, победу над злом - Сатана и победио га. Он је показао читав универзум, да је Бог љубав, а ипак смо згрешили против Божјег закона, па ...
Додата: 08.11.2010
Прегледи: 163077x

Смрт је нешто после смрти?

72_co_je_po_smrti.jpg Шта је смрт?Прво је поделио људе на два дела - тела и душе филозофа Платона. Он је рекао да је тело смртно и бесмртну душу. Које су усвојиле идеју хришћанства, па ...
Додата: 12.08.2010
Прегледи: 190706x

7. Промена срца - вере и закона - Пут Христу

273_cesta_ke_kristu.jpg "Ко је у Христу, ново је створење Шта је то старо је прошло, ново је дошло." (2 Коринћанима 5:17)..Не могу рећи тачно време и тачна локација, или не успе да идентификује ...
Додата: 22.11.2010
Прегледи: 141315x

Зашто религиозни људи морају да пате?

193_trpici_verici.jpg Сигурно сте се икада питали зашто тако много патње у свету. Да, наша земља је сада влада зло као Сатана, који је збачен у нашој земљи. Он је ту да води ...
Додата: 29.10.2010
Прегледи: 145983x

Бог и неправде у свету

314_ukrizovani.jpg Зашто постоји толико зла и патње? Зашто Бог не интервенише и учини нешто? Многи људи питају да ли је Бог био тако давно би урадили нешто. То су веома честа питања ...
Додата: 17.01.2011
Прегледи: 189691x

Sr.AmazingHope.net - Ко је Исус Христ?