Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Суботу као спомен стварања, с обзиром на однос са Богом

Полазна тачка, шта да радим?

417_sobota_pamatnik_stvoreni.jpg

Суботу као спомен стварања, с обзиром на однос са Богом

Додата: 28.04.2011
Прегледи: 188572x
Теме: Полазна тачка, шта да радим?
PrintTisk

Погледајмо самом почетку Библије, Књига Постања. Овде је писано о стварању нашег света. Ми смо сазнали да је Бог створио овај свет у шест узастопних дана и почину у седми дан. завршио је све своје стваралаштво, почину од свих дела својих, да јесте.

Мојсијева 2,2 - седми дан Бог завршио посао је радио на у седми дан почину од свих дела си.

Бог у самом почетку стварања у шест дана након што је његова невероватна стваралачки рад почину у седми дан. Бог одмарао седми дан и благословио седми дан и посветио.

Мојсијева 2,3 - Бог благословио седми дан и посвети га: зато што у њему Богу почину од свих дела својих, који је створио и направио.

Библија је написана за јеврејски народ, морамо размотрити разлику између њихових и наших грчких размишљања. Семитски ум пита: Шта је то? Која сврха и шта објективно тежи?

Питања су заснована на грчком мисли: Како се то догодило? Шта је суштина? Питања како се то догодило, али Библија не. Библија одговоре на питања о томе шта је то.

Зашто је Бог ставио на самом почетку света толико нагласак на седми дан да је направио светац? Пошто је сврха стварања је да смо људи имају ушао у заједништво са Богом. Библијског текста даје индикацију да је Бог створио човека и жену да живи у заједници са вечном Оца, Сина и Светога Духа.

Врхунац је опис стварања извештај у суботу. Имајте на уму, међутим, да је примарни циљ релаксације је физичко опуштање. Којима је био потребан одмор? Бог? Исаија каже да Бог нема пропадају. Примарни циљ остатка заједнице, заједницу са Богом. Ставите Бога на првом месту. То није дан који није дошао из кревета, не би било никакво дан одмора, али лењ.

Бог каже да су Адам и Ева: "Ништа од онога што видите око вас, ништа од свега овога сјају, ништа што вас не чини срећним Пронађите своју срећу у материјалним стварима сте створени за везу..."

Дакле, седми дан суботу Бог долази на нас и ми за њим, и цементирање односа са нашим Створитеља и Спаситеља.

Бог починуо седмог дана и пролазили поред нас, као пример, одржавати до дана данашњег као он. Он нас је на пример, држимо седми дан у седмици Субота, дан одмора, дан медитације и заједништва са нашим Створитеља. Да бисте видели нашег Творца за узимање времена, баш као што је Бог то чини за нас.

Оно што мучи људе толико данас? Нема времена, нема времена! Али Бог нас воли толико да је за однос са нама Да ли сваки пут седми дан у седмици - субота, од стварања света.

Сада знамо да је субота успостављена од почетка стварања. Погледајмо четвртину Десет заповести које је Мојсије примио од Господа на гори Синају.

Четврта заповест гласи:

Екодус 20,8-11 - Сетите суботе, да га светкујеш. Шест дана рада и да све твоје дело, али седми дан је субота Господ, Бог твој. Немој да било који посао - ти, син твој, ни кћи твоја, твој слуга, ни твоја слушкиња, ни твоја стока, имигрант у вашем врата. У шест дана Господ створио небо и земљу, море и све што је у њима, али је одмарао седми дан. Зато је Господ благословио сабат дан и посветио.

Четврта заповест Господа понавља да треба да се сетимо суботе, да нам дају свеца. Дан одмора посвећен Господу Богу.

Ми говоримо јасно и снажно, зашто је седми дан за одмор у суботу. Јер је за шест дана Господ створио небо и земљу, море и све што је у њих, али одмарао седми дан. Зато је Господ благословио сабат дана и посветио.

Субота је успостављена од стране Јевреја или фикција других људи. То је од првог дана стварања основана од стране нашег Творца свих људи које смо упознали с њим и конвергирају.

Не постоји стих у Библији који каже да је била премештена субота на недељу?

У Библији, нећете наћи један стих који су указали на промену одмора суботу и недељу.

Који је дан одмора, свети Исус Христ?

Библија на многим местима нам говори да је Исус Христос се одржава као дан одмора у суботу.

Лука 4,16 - Када је дошао у Назарет, где је одрастао, присуствовао као што је био његов обичај на дан суботњи, у синагогу и устаде да чита.

Свети ученици после одласка Исус у суботу или недељу?

Ученици после Вазнесења Христовог, посматра суботе у суботу.

Дела 13,42-44 - Када је отишао у синагогу, локалне незнабошци су их молили да кажем о тим стварима идуће суботе. Када Скупштина је распуштена, многи Јевреји и побожни прозелити прати Павла и Варнаву. се затим Они су позвали на интервју, или остати у Божијој милости. Следеће суботе на саслушању Божју реч окупио готово цео град.

Дела 16,13 - Кренули смо у суботу у граду на реке, где је уобичајено да се моле. Ту смо седели и разговарали са женама који су се окупили тамо.

Дела 17,1-2 - Упркос Амфиполис Аполонија, а затим дошао у Солун, где је синагога. Павле је као и његов обичај да оде и три суботу говорио им из Писма.

Дела 18,1-4 - Тада Павле оде од Атине до Коринта. Тамо је упознао једну у име Аквила, Јеврејин, пореклом из Понта, који је са супругом Присила је недавно емигрирао из Италије (јер је Клаудије наредио да сви Јевреји напусте Рим). Павле им се придружили, због свог заната, као што су шивење шатора. Тако су живели и радили са њима сваке суботе и говорио у синагоги, и убедио Јевреје и Грке

Ко је и зашто мења Божји закон? Ко је променио суботу у недељу?

Данијел 7,24-25 - Након што их други краљ ће се појавити, различита од претходних, и они потчини три краља. Да ли ће говор против Свевишњега, свеци ће бити погрешно и покушати да промени времена и правила.

Католичка Катихизис 1977. П: Који је дан субота? Одговор: Субота је седми дан, суботу. П: Зашто ми држати недељу уместо у суботу? Одговор: Ми и даље су у недељу уместо у суботу, јер католичка црква пренета светост суботе на недељу.

Као што је Исус Христ рекао о закону, потребно је право да промени Божје одредба?

Лука 16,17 - али пре неба и земље проћи, него да се заустави плаћају једну тачку закон!

Матеј 5,17-19 - "Не мислите да сам дошао да укине закон или пророке нисам дошао да укине, али да их испунимо" Заиста, кажем вам, док небо и земља проћи неће.. Најмањи писмо, а не један потезић закона, пре него што сви долазе истина засто би неко елиминисати једну од ових најмањих заповести и научи људи у Царство Небеско сматра најмањи, али ко хоће да буде испуњен. предавао и Царство Небеско. ће се сматрати великим.

Пророчанство о уништењу Јерусалима, које се десило у 70 године нове ере, око 40 година након што је Исус Христос је рекао да се моли за људе који не морају да раде на суботу. Дакле, Исус није откаже или мења у суботу. Зашто би иначе он је позвао људе да се моле да чак и у тешким условима да светкују суботу дан?

Матеј 24,20 - Моли се не приказују у зиму или суботе.

А шта прво ученицима? Суботу и још увек одржавају Вазнесења Исуса Христа? Павле и Варнава проповедао у суботу ујутру обожавања. Проповедао у суботу, а други следећу суботу увече скоро цео град. Тако смо сазнали да је 14 година после васкрсења, ученици и даље посматра суботу. Павле је рекао да не морате да чекате следећу суботу дођу у недељу, то је Дан Господњи, али опет уђе у синагогу у суботу.

Шта апостол Павле рекао о закону?

Римљанима 3,31 - Затим смо се неважећим закон вером? Нема шансе! Насупрот томе, закон.

Римљанима 7,12 - али закон је свет, и заповест је света и само добар.

Шта је дан одмора у новој земљи?

Исаија 66,22-23 - Као ново небо и нова земља, што ће, остаће преда мном, говори Господ, и даље, своје име и твоје потомство. Од млађака до млађака, од суботе до суботе ће сви људи доћи да се поклоне ме, вели Господ.

Да ли је Ковчег Бога са Десет Божијих заповести константа чак и небо?

Откривење 11,18-19 - Нација се побунили, али твој гњев је дошао, је дошао тренутак да се суд због свих мртвих и време отплате за своје слуге, пророцима и светима и свима који негују твоје име, мали и велики , и време уништења оних који су корумпирани земљу. "Онда храм Божији отворена на небу, и његов храм је видели Ковчег његов Савез.

Субота ће бити знак Божјег народа у време краја?

У закључку, историје овога света бити прогоњен од стране оних који држе све Десет Божијих Заповести. Они ће бити две групе, једна да следе Бога и Његове заповести широм покоравају. Други ће пратити звери, људска Уредба папске власти.

Откровење 12.17 - Онда је змај био љут на жену и отиде да ратује са остатком свог семена, који држе Божије заповести и имају сведочанство Исусово.

Закључак и поуке

Овај чланак прошарана библијски стих јасно финализира чињеницу да је суботу је основана од стране нашег Творца од почетка стварања. Је донета због тога што смо се упознали са нашим Створитеља и формирали близак однос са њим. Примећено је у Старом завету, Нови завет и у Исуса Христа и ученике. Стуб суботу ће тестирати угравиран у наше време краја, Бог ће раздвојити људе из следбеници звери. Субота ће се одржати у новој земљи за читаву вечност да славимо Господа и Творца. Гледај десно, види твој Господ у дан суботњи, када чекамо раширених руку.


Повезани чланци из категорије - Полазна тачка, шта да радим?

8. Раст Христа, промене у природи - Пут Христу

304_cesta_ke_kristu.jpg Раст Христа - да промени наше природеМислите Христове љубави, лепоти и савршенству његове природе. Мислите Христа у самоодрицање, смирење у Христу, Христос у чистоти и светости, Христос у својој неизрецивог љубави ...
Додата: 07.01.2011
Прегледи: 151900x

Зашто религиозни људи морају да пате?

193_trpici_verici.jpg Сигурно сте се икада питали зашто тако много патње у свету. Да, наша земља је сада влада зло као Сатана, који је збачен у нашој земљи. Он је ту да води ...
Додата: 29.10.2010
Прегледи: 154735x

7. Промена срца - вере и закона - Пут Христу

273_cesta_ke_kristu.jpg "Ко је у Христу, ново је створење Шта је то старо је прошло, ново је дошло." (2 Коринћанима 5:17)..Не могу рећи тачно време и тачна локација, или не успе да идентификује ...
Додата: 22.11.2010
Прегледи: 149888x

Библија Божја реч - Зашто можемо јој веровати?

285_bible.jpg Библија је књига која је створена за 16 дугих векова, и учествовао у писању 40 писаца потпуно различитих година, занимања, образовања, животне средине, укључивање, и поглед на свет. А ипак смо ...
Додата: 07.12.2010
Прегледи: 219906x

Једини прави Бог, Бог Израелов!

439_izraelite.jpg Исаија 44,6 - Овако вели Господ, Спаситељ и краљ Израела, Господ над војскама: Ја сам први и ја сам последња, осим мене нема Бога.Бог је само један! Један Створитељ Земље и ...
Додата: 01.06.2011
Прегледи: 294854x

Sr.AmazingHope.net - Суботу као спомен стварања, с обзиром на однос са Богом