Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

9. рада и живота хришћанске - Пут Христу

Полазна тачка, шта да радим?

352_cesta_ke_kristu.jpg

9. рада и живота хришћанске - Пут Христу

Додата: 11.02.2011
Прегледи: 158646x
Теме: Полазна тачка, шта да радим?
PrintTisk

Бог је извор живота, универзума, светлости и радости. Као зраци светлости на основу сунцу, као што су потоци воде шприцати из извора уживо, тако да се сипа благослов за све своје бића. А где живот Божји пребива у срцима људи, доћи ће у љубави и благослову у другу.

Радост нашег Спаситеља био је у хаосу и откуп пале човечанства. У том циљу, његов живот, прошла патња на крсту, игноришући бес. Анђели имају задатак да брине за срећу других. То их чини задовољство.

Безгрешни анђели одржан шта поносни и себичних људи сматрају понижавајућим сервиса, служи онима који су пали у грех, људи изопачених природе. Дух несебичне љубави Христове продире небеса и суштина свега. Благослови. Такав дух треба да буду Христови следбеници, тако да треба да покаже.

Станује љубав Христа у срцу, она не може остати скривена, као слатки мирис не могу да сакрију. Њен свети утицај ће се осетити сви са којима смо у интеракцији. Дух Христа у срцу је фонтана у пустињи, тече на све храну, и који у сваком умире буди жељу да пију воду живота.

Љубав за Исуса огледа се у жељи да раде као радио за добробит и спасење човечанства. Хоће ли љубав и саосећање са меким свих створења која брине о наш небески Отац.

Спаситељ је живот на земљи ће бити лак и удобан живот. Христ је радио стално, неуморно и заиста изгубљено за спасење човечанства. Од колевке до Голготе ишао путем самоодрицања, покушајте да избегнете тешке задатке напорне трасе, исцрпљујућег рада и бриге. Он је рекао: "Син човечији није дошао да буде служен, него да служи и душу своју у откуп за многе" (Матеј 20:28). То је био главни циљ његовог живота. Све остало је секундарне и служе само главни циљ. Његова храну и пиће да вољу Божију и заврше свој посао. Себичност и самољубље нису радили у свом месту.

Исто тако, они који желе да искусе благодати Христа, увек су спремни за сваку жртву другима, за кога је Христос умро, да учествују у небески дар. Они раде све што могу да би свет боље место. Тај дух душа воћа заправо обрнута. Када неко дође Христу, рођен је у свом срцу жељу да кажете другима како да пронађу ретке пријатеља у Исуса, спасоносну и посвећења истина не може остати у њиховим срцима Затворено.

Ако смо одевени са Христом праведност, а испуњен радошћу који пребива у нама Његов Дух, не можемо остати неми. Када смо окусили и знали да је добар Господ, морамо нешто да причају. Као и Филип, када је нашао Спаситеља, ми ћемо позвати и друге, да дођу до њега. Ми ћемо покушати да их покаже атракција Христа и невидјени реалност будућности света. Ништа ми не желимо жудња него хода пут да је Исус ходао. Пробуди у нама жељу да прави оне око нас, видели Јагње Божије ", који одузима грехе света" (Јован 1:29).

Покушавајући да буде благослов другима ће бити награђени са благослов за нас. Бог је намерно рекао улогу у плану спасења. Имају привилегију да људи постану учесници божанске природе. Жеље и захтеви, тако да смо били благослов за свог ближњег. То је највећа част, највећа радост која може обдарити људи. Они који су укључени у ово дело љубави, дође најближе њиховом Створитељу.

Бог може да повери еванђеље поруку и целокупан рад служби љубави небеских анђела. Могу да користе друга средства за остваривање својих намера. У својој безграничној љубави, међутим, одлучио да нам да своје сараднике, колеге Христа и анђела, можемо делити благослове, радост, духовно проширења, која пружа несебично служење.

Христос се ближи учешће у патње. Било самопожртвовање за добро других, јача дух доброчинства у срцу донатора и повежите га ближе са Спаситељ света, који је "био богат, али за вас постао сиромашан, да и ви кроз своје сиромаштво би могао постати богат "(2 Коринћанима 8:9). И само зато што ако ми се испунио овај Божији сврху за коју сте креирали, можете бити благослов живота.

Ако пустите дело које је Христос одредио за своје ученике, а ако га добијете на другу, ви осећате потребу за дубљим искуством и већим знањем о Богу и ствари које жуди и жеђ за правдом. Ће вас питати Бога да ојача своју веру а ви ћете попити гутљај већи од добро спасења. Борбе и суђења довешће вас до Библије и молитве. Одрастају у милости и познању Христа и окупљају искуство.

Дух несебичне љубави за друге даје дубину карактера, снаге и хришћанске милости и доноси мир и срећу. Срце чезне за нешто више. Она има места за тромост или себичност. Они који користе овај дар хришћанске врлине ће расти и интензивирати рад Бога. Они ће имати јасне духовне свести, јак, све вере и молитва ће бити потребно више енергије. Дух Божији, који ради на уму, они дрхтај у свом божанском додир свете мелодије. Они који су толико посвећени несебични рад за добробит других, ради њихове најбоље за своје спасење.

Једини начин да расте у милости несебичне акта Христово дело да је Христос нас спасава, то значи да ради по њихову способност да помогну и да буду благослов за оне којима је потребна помоћ, који би могао да их обезбеди.

Снага вежбе се гаје, пословни услов живота. Верници који желе да задрже свој хришћански живот усвајањем благослов, што доводи их помиловање, не оно што они раде за Христа, једноставно покушавају да живе као и они који једу без рада. А у духовном царству, као и масовне неуспех доводи до дегенерације и пропадања. Човек који не би желео да преместите удови ће ускоро изгубити моћ коју користе. Слично томе, хришћанин који неће користити вештине које је Бог позајмио не само да не расте у Христа, али губи моћ је већ.

Црква Христова је Божијег именован инструмент за спасење људи. Њена мисија је да донесе Јеванђеље свету. И Овај захтев се односи на све хришћане. Сваки, у складу са своје таленте и способности да изврши команду Спаситеља. Христова љубав откривена нама, чини нам се дужницима који још не знају Христа. Бог нам је дао светлост, само га држали за себе, већ да га проширио на оне који још увек живе у мраку.

Ако Христови следбеници свесни ове обавезе, затим, у паганском земљама, где је данас само један еванђелиста, проповедао Јеванђеље хиљада људи. А све ово дело који не могу лично да спроведе, подршка им средства, ваше разумевање и ваше молитве. Било би много прави посао за спасење људи у хришћанским земљама.

Да раде за Христа. Не идите у паганским земљу, не остављајући узак круг породице, ако смо овде са својим обавезама. Ми радимо за Христа ни у породици, цркви, међу онима које се састају у приватном или у запошљавању.

Већи део свог земаљског живота провео нашег Спаситеља у продавници столар у Назарету, где је стрпљиво радио. Господар живота окружен анђелима, ако непризната и не обожавају састао са радницима и сељацима. Спаситељ верно испунила своју мисију, у остваривању својих скромних занатске, баш као што третирају болесне или ходао уз бурне вода Галилеји. Тако да можемо чак и најједноставније задатке, као и већина скроман места за рад и хода са Христом.

Апостол Павле каже: "Шта је који је позвао брата, од којих обе остају пред Богом" (1 Коринћанима 7:24). Продавци могу да одржавају своје пословање и да прославе свога Господа, своје поштење. Ако је истина следбеник Христов, донеће своју веру у све, и људе да покажу дух Христа. Радник може бити марљив и веран представник Исусу који је живео скроман живот у брдима Галилеје. Свако ко носи име Христово, то треба да ради да и други, кад му добра дела, осећају жељу да прослави нашег Творца и Спаситеља.

Многи негирају своје дарове на службу Богу и изговор да други имају боље таленат и више користи. Они мисле само они који имају посебне таленте су дужни да посвете своје вештине служби Богу. Многи чак мисле да је таленат је благословена цео додатни слој људи, док су друге маргинализоване и стога нису позвани да учествују у раду и наградити. У причу, међутим, да се ништа лажно. Када је газда позвао своје слуге додељен сваки посао.

Чак и најједноставније задатке живота сусрећемо с љубављу "као Господу" (Колошанима 3:23). Ако љубав Божју у срцу, који се огледа у животу. Обухватају са нама пријатан мирис живота Христовог, наш утицај ће се повећати и да ће бити благослов.

Немојте чекати да то буде посебна прилика појави, или очекујете да ћете добити изузетне способности пре него што почну да раде за Бога. Не брините о томе шта мислите о свету. То показује да ли је ваш дневни живот на чистоту и искреност своје вере, а ако други верују да желе да помогну, а не ваши напори потпуно узалудан.

Чак и најскромнијег и најсиромашнији Исусови ученици могу бити благослов другима. Ни не схватају да се нешто добро место, али је свој утицај несвесно узрок ови благослови су на основу кривице, који је тада ојачана и продубљена. Благо је плод његовог деловања треба да препознају велики дан свођења рачуна. Они не знају, или осећају да нешто велико би поступио. тражити од њих да се брину да ли ће њихови напори бити успешни. Они тихо, само напред и да раде верно да их је Бог у својој мудрости је рекао, и њихов живот ће бити изгубљено. Духовно они су и даље више личи на Христа, сарађују са Богом сада и припрема за већи рад и чист радост у даљем тексту.


Повезани чланци из категорије - Полазна тачка, шта да радим?

Видео - Исусе

199_film_jezis.jpg Исус Џон Хеиман се посматра и већина преведена филма у историји филма.Овај филм је историјски блиско на живот Исуса Христа.Ко је Исус? Ово питање има за циљ да одговори познати продуцент ...
Додата: 03.11.2010
Прегледи: 276110x

Пакао је само - шта ће бити крај зли људи?

371_existuje_peklo.jpg Многи људи се плаше пакла и вечних патњи. Али, пакао? Библија говори о паклу који је само до коначне судњи дан долази. Када је Исус Христос васкрсава зли и даје одлука ...
Додата: 02.03.2011
Прегледи: 218893x

Исус Христос је Бог створио или биће? - Део 1

374_jezis_kristus_1.jpg Сви ови стихови су да нас доведе до реализације да је Бог, Створитељ универзума и све животне дошао лично на земљу у телу човека, Исус Христос је умро за наше грехе. ...
Додата: 10.03.2011
Прегледи: 207914x

Како да чује Божији глас,

140_jak_slyset_bozi_hlas_1.jpg Сазнајте више да чује Божији гласНаш драги Спаситељ чека га да отвори врата своје срце и рећи да у нашем боравак. Исус каже: "Ево, стојим на вратима и куцам ако ко ...
Додата: 29.09.2010
Прегледи: 298912x

Промене у Библији превода

512_zmeny_v_prekladech_bible.jpg У чешком језику на недавно повећање броја Библије превода. Поред Васељенски Превод је на располагању не само да заврши превод и студијских Чешке Библе21, али и Јерусалим Библија, Библија и Јеховини ...
Ажурирано: 16.11.2011
Додата: 16.11.2011
Прегледи: 265724x

Sr.AmazingHope.net - 9. рада и живота хришћанске - Пут Христу